Ting du bør overveje, når du holder voksenfest

Skal du til at holde en fremragende og fed fest, som kun er voksne og som hele din vennegruppe vil snakke om i mange måneder efterfølgende? I så fald skal du læse med her. Her giver vi dig nemlig nogle gode råd til ting, du bør overveje, når du holder en voksenfest.

Det er aldrig for tidligt at gå i gang med at planlægge og uanset om festen er i morgen eller om flere måneder, så er det bare med at komme i gang med forberedelserne. Jo før du begynder, jo bedre forberedt er du – og jo mindre stresset kommer du til at være under selve festen.

Skal der gratis alkohol på bordet?

Først og fremmest bør vi snakke lidt om alkohol. Hvilken rolle skal det spille til din fest? Hvor meget skal det fylde?

Der er ingen der siger, at der skal drikkes helt vildt igennem, når man arrangerer en voksenfest. Man kan skam godt drikke forsvarligt og samtidig have en sjov og spændende aften sammen. Men hvis alkohol skal fylde på bordet, så kan du måske overveje at stille gratis alkohol til rådighed.

Der er selvfølgelig både fordele og ulemper ved dette. Den klare fordel er, at du får mulighed for rigtig at forkæle dine gæster og de vil med garanti sætte stor pris på gestussen.

Den store ulempe ved at have gratis alkohol på bordet til dine gæster, at det selvfølgelig ikke er gratis for dig. At skulle stille op med flere flasker vin og øldåser kan hurtigt komme til at koste dig en del – især hvis du har mange gæster til festen.

Husk de alkoholfri drikke

Uanset hvilken rolle alkoholen skal spille til din fest og uanset om du giver den gratis ud eller ej, så er det en god ide at have lidt alkoholfri drikke til rådighed også. Det er ikke ale der har lyst til at drikke. Og nogle regner os med at kunne køre hjem senere på aftenen.

Med alkoholfri drikke så kan dine ikke-drikkende gæster stadigvæk være med. Og de kommer ikke til at føle sig nær så udenfor, som de ville have gjort hvis de ellers sidder og spytter ned i et vandglas.

Hvor skal gæsterne sove?

Hvis gæsterne kommer langvejs fra, er det ofte ikke så oplagt for dem at køre hjem igen, når festen først er sluttet. Nogle gange kan det gæster endda helt ende med at vælge festen fra, fordi den timelange køretur hjem om natten kan virke for uoverskueligt. Og det er noget af en skam.

Du bør derfor overveje, om du ikke kan tilbyde de af dine gæster, som kommer langvejs fra at overnatte hos dig. Du kan eventuelt købe nogle foldemadrasser, så folk kan få sig en skraber i løbet af natten og være frisk dagen efter.

Ofte behøver det ikke at være noget særligt og de fleste mennesker vil stille sig tilfreds med en madras, en simpel pude og et tæppe at sove med. Og hvis de samtidig har fået lidt at drikke, er de især sjældent kræsne når det kommer til sovepladser.