Lande og nationer

Når du skal planlægge din næste temafest, kan du kigge ud over Danmarks grænser for at hente inspiration. Ligesom Danmark er kendt for en masse spændende, er de fleste andre lande det nemlig også. Du kan således nemt bygge et helt festtema op omkring en specifik nation.

Du behøver ikke engang længere sydpå end til Tyskland, før den første idé til en landetemafest dukker op. Med bratwurst, sauerkraut og store fadøl er en tysk temafest nemlig hurtigt stablet på benene. Du kan også bevæge dig lidt mere sydpå og holde en fransk eller italiensk temafest.

Vil du helt om på den anden side af kloden, er en kinesisk, indisk eller japansk fest også en sjov idé, når noget skal fejres.

Mulighederne er mange.

De mest populære temaer indenfor lande

Hvis du gerne vil holde en landetemafest, men gerne vil gøre andre kunsten efter i stedet for at opfinde festens grundform fra bunden, kan du læne dig op ad andres idéer.

Det gør du nemmest ved at undersøge de mest populære festtemaer indenfor lande og nationer nærmere. Vi har beskrevet dem alle og du finder dem ved hjælp af menuen.

Der er dog især 3 fester, som bliver planlagt og holdt igen og igen. Både fordi de er sjove og nemme at udføre, men også fordi de tager udgangspunkt i nationer, som alle har et kendskab til på den ene eller anden måde.

Mexicansk fest

En fest får hurtigt mexicansk stemning alene ved at vælge den rigtige menu: Nachos, Tortillas og tacos. Mexico er dog meget mere end dét. Det er også Mayaindianere, Aztekere, fodboldhelte, latinomusik – og mexicansk mafia. Her er derfor mulighed for at skabe et bredt tema, og derfor er en mexicansk fest altid populær.

Hawaii fest

Eksotisk stemning, lune omgivelser og kølige drinks er indbegrebet af Hawaii – og stemningen kan nemt bringes direkte hjem i stuen eller haven. Ananas og kokos, badedyr og strandsand, bast-skørter og blomsterkranse er alt sammen noget, de fleste forbinder med Hawaii. I kombination med det rigtige soundtrack på anlægget og strandpåklædning fra gæsternes side, er en Hawaiifest let arrangeret.

Amerikansk fest

USA er for mange synonym med BBQ-fester, Budweiser øl og sjove snacks, som alle kender fra de mange tv-serier. En amerikansk fest er derfor nemt planlagt blot ved at tage en tur i supermarkedet. Dine gæster får desuden relativt frie hænder i forhold til påklædningen. De kan nemlig både møde op med Stetson-hat eller i politikerjakkesæt – eller klæde sig ud som cheerleader eller footballspiller.

Tilbehør til festen

Når du har været på opdagelse blandt vores mange forskellige forslag til landetemafester, kan du begynde at bygge din indkøbsliste op. Til det formål har du helt sikkert brug for både service og festpynt – og det største udvalg af dette finder du online.

Særligt Temashop.dk er et besøg værd, når du vil gøre din temafest unik og gennemført.

Find også mere inspiration til din temafest i vores andre artikler, som du finder via menuen.