Få Apple AirPods til 0,-, når du bestiller Fri tale med 500 GB data hos Oister.
Se tilbud her!

Tyrolerfest

Skal du holde en tyrolerfest, men mangler du tilbehør, pynt og kostumer? Så er du landet det rigtige sted.

Her på siden har vi nemlig samlet alt det, du har brug for, når du skal holde en sjov tyrolerfest derhjemme, i forsamlingshuset eller et helt tredje sted.

Udover alt det klassiske festtilbehør som bordpynt og kostumer, giver vi dig også gode ideer til, hvad du kan servere for dine gæster. Kort fortalt alt, der skal til for at sikre den helt rigtige tyrolerfest stemning.

Pynt til din tyrolerfest

Tyrol er en østrigsk delstat og alt hvad der er typisk østrigsk passer derfor ind i din tyrolerfest: Pretzls, store fadøl, Edelweiss-blomster og lyden af ko-klokker fra bjergsiderne. Tyrol ligger dog klos op ad Sydtyskland, hvilket også har trukket en del sydtysk kultur ind i de klassiske tyrolerfester.

Derfor minder en tyrolerfest i sin form rigtig meget om en oktoberfest. For eksempel har mange tyrolerfester pynt i de blå og hvide bayerske farver, som er kendt fra netop oktoberfesterne. Østrigs flag er dog rødt og hvidt, så vil du holde din tyrolerfest 100% østrigsk, er det disse farver, du skal tage udgangspunkt i.

Du finder masser af pynt til din tyrolerfest lige her.

Kostumer til tyrolerfest

Ligesom bordpynten, minder kostumer til tyrolerfester også meget om dem, der bruges til oktoberfesten.

For mændenes vedkommende består et tyrolerfest kostume af et par lederhosen – som er et par korte selebukser - en hvid eller ternet skjorte og en tyrolerhat. Bukserne kan have forskellig farve, ligesom tyrolerhatten. Det samme gælder den klassiske tyrolerskjorte, som kan have både røde, blå eller grønne tern eller en kombination af alle farver.

Et par knæstrømper sætter prikket over i’et, hvis du skal være iført et klassisk kostume til din tyrolerfest. Vil du gerne holde din stil mere afdæmpet, kan du dog sagtens nøjes med at blot at trække i en klassisk tyrolerskjorte, eventuelt i kombination med en tyrolerhat.

For kvinderne er det såkaldte Heidi-kostume en sikker vinder. Denne form for tyrolerfest kostume består af en kort og meget nedringet kjole – gerne i kombination med en god push-up-effekt ved barmen. Vil du gå all-in kan du samtidig anskaffe dig en paryk med fletninger eller en opsat frisure.

Det kan dog også sagtens lade sig gøre at finde udklædning til en tyroler fest, som er mere afdæmpet. Enten i form af en knapt så udfordrende tyrolerkjole eller med et buksekostume, som minder om mændenes påklædning til tyrolerfester.

Find flere tyrolerkostumer her.

Mad til tyrolerfesten

Typisk tyrolerfest mad er den klassiske, tunge bondekost: Store pølser som bratwurst, overdådige panerede schnitzler, brasede kartofler og sauerkraut.

Når du skal finde mad til din tyrolerfest, er det oplagt med en buffet, der indeholder lidt af det hele. På den måde kan du også inkludere andre retter, så der er noget for enhver smag. Du får samtidig mulighed for at bløde den ellers rimeligt tunge mad op med lettere tilbehør i form af salater eller brød.

Du kan også lade madtemaet til din tyrolerfest være mere smalt og servere en masse forskellige slags pølser. Eventuelt ved at leje en pølsevogn, som dine gæster kan forsyne sig ved.

Typiske tyrolerdesserter indeholder ofte æbler, og derfor er en gammeldags æblekage med makroner og flødeskum oplagt – eller en lun æbletærte, kaldet Apfelstrudel.

Når der skal snacks på bordet efter middagen, er der ingen vej udenom saltkringler, når du holder tyrolerfest. Tyrol er også kendt for sine mange spændende oste og specialpølser, og begge dele egner sig også fint som lækre snacks til tyrolerfesten.

Drinks til din tyrolerfest

Som drikkevarer skal der naturligvis fadøl på bordet – og gerne af den store slags i store ølkrus. Du kan samtidig vælge forskellige specialøl på flaske og overraske dine gæster med nogle nye smagsoplevelser til din tyrolerfest. Cider er også godt at servere, fordi den let syrlige smag gør sig godt til den fede mad og den tunge øl.

Vil du blande drinks til din tyroler fest, kan du hente inspiration i afterskiing-universet på skisportsstederne i Tyrol. For eksempel Flügel, som er en blanding af vodka og energidrikken Red Bull. Samme energidrik er også en del af shotdrinken Jägerboms, som udover Red Bull består af et shot Jägermeister.

Derudover kan du naturligvis sætte præcis de drikkevarer på bordet til din tyroler fest, som passer til din mad og dit selskab.