Engangsservice

Når der skal dækkes bord, er tallerkener, kopper og bestik en del af det samlede udtryk. Også når du holder temafest.

Her har vi samlet et overblik over engangsservice, som er praktisk, når du skal dække op til mange – og flot, så det er med til at give din temafest den helt rigtige stemning.

Slip for opvasken med engangsservice

Hvis du skal holde en stor fest, er det praktisk med engangsservice af mange årsager.

Først og fremmest vil det for de fleste være et problem at skaffe traditionelt service i de korrekte mængder, hvis der skal dækkes op til mange i samme stel. Man kan ganske vist leje service mange steder, men ofte koster det næsten det samme, som at købe engangsservice.

Dernæst vil det også være et stort arbejde efterfølgende at skulle vaske de mange tallerkener, glas, kopper og bestiksæt op, når festen er slut. Oftest dagen efter, hvor de fleste som regel er trætte efter en veloverstået temafest.

Sådan kasserer du engangsservice efter brug

Det ligger i både ordet og konceptet, at engangsservice bliver smidt ud efter brug.

Du kan dog minimere miljøbelastningen i forbindelse med brugen af engangsservice i plast ved at sortere det korrekt, når din temafest er slut. Du skal dog altid huske at fjerne alle madrester, inden du sender eventuelt engangsservice til genanvendelse – og i øvrigt tjekke reglerne for sortering af affald i netop din kommune.

Tallerkener

Da engangstallerkener indeholder madrester, vil de ikke kunne bortskaffes som plastikaffald – medmindre du vasker dem af, hvormed en af fordelene ved at bruge engangsservice forsvinder.

Dine plastiktallerkener skal du således kassere som almindeligt husholdningsaffald. Har forsamlingshuset eller dit eget hjem en særlig beholder til madaffald, skal dette dog skrabes heri.

Krus og plastikglas

Denne type engangsservice kan smides i den genbrugsbeholder, der er beregnet til hårdt plastikaffald. I nogle kommuner skal glassene skylles først, men mange steder kan de lægges direkte i beholderen, på lige fod med de tomme pantfrie dåser og flasker af glas eller plastik. Find engangskrus her.

Bestik

Engangsservice af denne slags kan enten rengøres og kasseres sammen med krusene i beholderen til hårdt plast – eller kasseres som almindeligt husholdningsaffald sammen med tallerkenerne. Find engangsbestik her.

Miljøvenlig engangsservice

Vil du gerne skåne miljøet endnu mere, kan du vælge miljøvenlig engangsservice.

Denne type engangsservice er oftest fremstillet af genbrugskarton eller bambus, hvilket medfører, at det er såkaldt kompostérbart. Det kan således nedbrydes helt naturligt og medfører dermed minimal miljøbelastning efter bortskaffelse. I modsætning til for eksempel afbrænding af plastikaffald, der ikke kan genbruges.

Se udvalget i denne webshop.