Test din viden om Afrika og vær med i lodtrækningen om et gavekort til Salling Group på 1.500 kr.
Start quiz her!

Uhyggelige kostumer

Uhyggelige kostumer egner sig til både halloween og fastelavn, men i særdeleshed også til fester med gysertema. Kostumerne kan i øvrigt også bruges til mange andre temafester. Der er jo ingen der siger, at man til en westernfest absolut skal være almindelig cowboy; man kan også være zombie-cowboy eller spøgelse.

Uhyggelige kostumer er også oplagte til Hollywoodfester, hvor der er hentet inspiration i filmens verden. Hvem husker for eksempel ikke klovnen Pennywise fra filmen IT eller selveste Frankenstein?

Det er derfor umiddelbart kun dig selv, der sætter grænserne for, til hvilke temafester, du kan bruge de skræmmende kostumer, du finder her på siden.

For overskuelighedens skyld er de forskellige uhyggelige kostumer inddelt i underkategorier. På den måde kan du nemt finde alle spøgelseskostumer eller heksekostumer ét sted. Du finder kategorierne ved hjælp af menuen.

Populære uhyggelige kostumer

Der findes nogle uhyggelige kostumer, som de fleste af os kan blive enige om er skræmmende. Disse kostumer er derfor også blandt dem, der sælges allerflest af.

Der er dog stor variation blandt kostumerne, som således både kan være meget skræmmende og ganske harmløse eller næsten søde i deres udtryk. Ligesom det gælder i filmverdenen, hvor man for eksempel kan møde både møde Casper Det Venlige Spøgelse og bloddryppende zombies.

De mest populære skræmmende kostumer er nedenstående.

Screamkostume

Screamfilmene er klassikere indenfor gyserfilm og den velkendte, hvide forvredne maske, der former et skrig i kombination med en mørk kappe, er en ægte kostumeklassiker. Det er i øvrigt et nemt valg indenfor uhyggelige kostumer, fordi du kun har brug for to dele, for at kostumet er komplet.

Find et screamkostume her.

Zombiekostume

Et zombiekostume kan være ganske uhyggeligt – især hvis du samtidig går all-in på specialeffekter i form af sminke, teaterblod og måske en kniv i hjertet. Det siges nemlig, at den eneste måde man kan holde en zombie i graven på, er ved at spidde den fast med en kniv!

Find et zombiekostume her.

Heksekostume

Lange næser, spidse hatte og en gnækkende latter – måske i kombination med en kost til at flyve på eller den næsten obligatoriske sorte kat som trofast følgesvend. Så er dit heksekostume komplet.

Hekse behøver dog ikke være uhyggelige og du bestemmer derfor selv, hvor skræmmende et heksekostume, du vælger. Måske vil du hellere være en sød heks – eller en fræk heks?

Find et heksekostume her.

Andre skræmmende kostumer

Udover de klassiske uhyggelige kostumer, er der naturligvis også mange andre muligheder for skræmmende udklædningstøj.

For eksempel et klovnekostume. Det er ganske vist ikke sikkert, at alle gæster til temafesten synes, at klovne er uhyggelige – men der er helt sikkert nogen, der gør.

I sig selv er et klovnekostume nemlig ikke nødvendigvis uhyggeligt. Til en fest med cirkustema vil det for eksempel ikke være det, fordi konteksten er, som den er. Men placerer man en klovn blandt zombier, spøgelser og hekse er den pludselig en anden – og derfor også meget mere skræmmende.

Det samme gælder et edderkoppekostume eller et flagermusekostume. Helt naturlige til en temafest med dyr, men lettere skræmmende til en halloweenfest eller en gyserfest.

Prikken over i’et med uhyggeligt tilbehør

Hvis de uhyggelige kostumer skal være gennemførte, er der ingen vej udenom det rigtige tilbehør: Masker, parykker, sminke, teaterblod, legetøjsvåben eller lignende rekvisitter.

Find et stort udvalg her.