Julekostumer

Når årets sidste måneder banker på døren, begynder de første julekostumer også at blive fundet frem. Faktisk starter jagten på kostumer til jul allerede i november, hvor mange planlægger årets julefrokost eller julefest og dermed får brug for et julekostume.

Her på siden har vi samlet en række forskellige julekostumer, som du kan hente inspiration i samt nemt og hurtigt bestille hjem online.

Klassiske julekostumer

Når der skal vælges julekostume, er der en række klassikere der går igen. Det gør de, fordi de er letgenkendelige, nemme at anskaffe og kan genbruges år efter år. De fås desuden til både børn og voksne og kan bruges til alt fra temafester og julefrokoster til selveste juleaften.

De mest populære kostumer til jul er:

Julemand eller nissepige

Ikke overraskende er nissepigekostumer og julemandskostumer de mest populære julefrokost kostumer og dermed også oplagte valg som kostumer til jul.

Mænd kan i øvrigt sagtens klæde sig ud som nissepiger og kvinder klæde sig ud som julemanden. Det er blot ekstra underholdende.

Find julemandskostumer her.

Snemand

Selvom julen desværre sjældent er hvid på vores breddegrader, er sne alligevel indbegrebet af ægte julehygge for mange. Derfor er det også populært at klæde sig ud som snemand, når der skal trækkes i et julefrokost kostume.

Find et snemandkostume her.

Juletræ

Ingen jul uden et juletræ – heller ikke når det kommer til julekostumer. Et juletræskostume er en både sjov og hyggelig udklædning, som findes til både børn og voksne. Nogle kostumer er pyntet på forhånd, men andre kan du selv tilføje julepynt. Her er miniatureflasker til dit julefrokost kostume oplagt – og karameller og andet juleslik en god idé til juletræsfesten.

Find juletræskostume her.

Anderledes julekostumer

Hvordan julen ser ud i de enkelte lande og nationer rundt omkring i verden kan være ret forskelligt. I USA har de for eksempel ikke nisser i rødt tøj, som vi kender dem – men i stedet såkaldte elf’s, som er klædt i grønt og bærer spidse sko.

I de engelsktalende lande er småkagemænd også en væsentlig del af juleudsmykningen og udvalget af julekostumer. Derimod spiller den velkendte ”gingerbreadman” ikke helt samme rolle herhjemme.

I Rusland er tingene også en smule anderledes. Her er julemandens julekostume for eksempel blåt og hvidt – og ikke rødt og hvidt, som vi kender det.

Hvis du gerne vil finde et anderledes julekostume, kan du derfor med fordel kigge ud over Danmarks grænser.

Du kan også lave en brainstorm over de mange forskellige julefilm, der findes og klæde dig ud som en af karaktererne derfra: Grinchen, Ebenezer Scrooge fra ”Et Juleeventyr” eller skurkene fra ”Alene Hjemme”. Der er masser af muligheder.

Find inspiration her.