Sådan skaber du den bedste halloweenfest

Halloween er en begivenhed, der afholdes hvert år den 31. oktober. Halloween forbindes med skræmmende uhyrer som spøgelser, hekse, zombier og dæmoner. Det er blevet en tradition at dekorere huset med edderkopper, knogler og andet Halloween tilbehør for at skabe en uhyggelig stemning, når gæsterne ankommer.

Halloween-tema dekorationer til at hænge op overalt i huset

Halloween er en af de mest hyggelige højtider, der findes. Det er en tid, hvor man kan klæde sig ud i sit yndlingskostume - og børnene kan få lov til at gå fra dør til dør og samle slik ind. Halloween er lig med hygge for både store og små, og det er en tid, hvor man kan lave nogle sjove dekorationer til at pynte huset med. Nogle af de bedste Halloween-tema dekorationer til at hænge op i huset er:

  1. Spindelvæv: Spindelvæv er et must have til enhver Halloween-tema dekoration. Du kan købe spindelvæv i alle størrelser, farver og typer. Du kan endda få det med lys i!
  2. Edderkopper: Edderkopper er indbegrebet af uhygge og ubehag, som Halloween opfordrer til. De fleste butikker sælger falske plastikedderkopper i forskellige størrelser og farver.
  3. Skeletter: Skeletter er altid et hit til Halloween. Du kan finde dem i alle størrelser, former og farver.

Halloween udstyr og tilbehør til Halloween-festen

Halloween er blevet en hyggelig tradition, hvor mange holder en halloweenfest med vennerne. For at skabe stemningen til en halloweenfest, skal der pyntes op med masser af halloween udstyr. Dette kan eksempelvis være fakler, spindelvæv og kostumer. 

For at skabe den helt rigtige stemning til ens halloweenfest, kan man pynte op med uhyggelige dekorationer, som man enten laver selv eller køber, herunder fakler og spindelvæv. Faklerne kan enten stå rundt om rummet eller hænges op i loftet. Spindelvævet kan ligeledes enten hænges op i loftet eller langs vinduerne. Når alt dette er på plads, så skal der gerne være en uhyggelig stemning i rummet.

Halloween musik og film, der kan sættes på for at skræmme gæsterne

Når Halloween nærmer sig, kan det være en god idé at sætte noget musik og film på, der kan skræmme gæsterne. Dette kan være en sjov måde at få en hyggelig aften med vennerne, hvor man skræmmer hinanden lidt. Nogle eksempler på film og musik der kan skræmme er "The Ring", "The Exorcist" og "Nightmare on Elm Street". 

Alle tre film er kendte for at have skræmt rigtig mange mennesker, og det er netop dette der gør dem så gode til Halloween. Musikken til disse film er ofte meget dyster og mørk, og det er netop denne type musik, der passer perfekt til Halloween.

Halloween kostumer til alle, der vil være med i legen

Der findes et hav af forskellige Halloween kostumer, lige fra de simple til de mere avancerede. De simple kostumer består typisk af et stykke tøj med nogle farver eller motiver, der minder om Halloween. De mere avancerede kostumer er typisk dyrere og tager lidt længere tid at lave, men giver ofte et bedre resultat. 

Eksempler på disse kostumer kan være en heks, Dracula eller måske Frankenstein. Hvis man ikke har lyst til at bruge for meget tid på sit Halloween kostume, kan man altid have noget simpelt tøj på, og så bare putte nogle rekvisitter på sig selv eller i håret.

Spooky fingers: Den perfekte snack til dit Halloween-arrangement

Ethvert Halloween-arrangement kræver nogle rigtige Halloween-snacks, som både er uhyggelige og klamme at kigge på - men som smager godt. Her er Spooky Fingers det perfekte bud. Det er småkager, man kan lave hjemme i sit eget køkken, og det kommer til at ligne beskidte, blodige fingre. Til gengæld smager de faktisk rigtig godt, og både børn og voksne vil synes dette er sjovt og lækkert på samme tid. 

For at lave Spooky Fingers derhjemme, skal du bruge en småkagedej, mandler, jordbærsyltetøj og kakaopulver.

Sådan gør du: Rul småkagedejen ud i fingertykke pølser, og giv derefter dejen et par tryk over og under det, der kommer til at ligne et fingerled. Sæt en mandelflage på spidsen af dejen og tryk den let ned i massen. Tag den op igen og put lidt syltetøj ned i aftrykket, hvorefter mandlen placeres ovenpå, så det ligner en blodig negl. Brug til sidste en kniv til at ridse nogle hudfolder omkring fingerleddene - så har du en finger, der er klar til at blive bagt i ovnen  i 15-20 minutter ved 180 grader. Når de er kommet ud af ovnen, kan du pensle lidt kakao på fingerleddene, så det ligner, at fingrene er beskidte. 

Når du laver denne opskrift, kan du selv bestemme, hvor realistiske de skal se ud. Hvis du eksempelvis vil få dem til at ligne heksefingre, kan du putte grøn frugt- eller pastafarve i dejen, så de får en grøn nuance.

Halloween inspirerede aktiviteter til din Halloween fest

Det er altid en god ide at forberede nogle aktiviteter til din Halloweenfest. Her får du fire bud på uhyggelige og sjove aktiviteter.

  • Spøgelseshus: Her skal man gennemføre forskellige opgaver for at komme igennem til den anden side. 
  • "Skræm mig ikke"-spil: Her skal deltagerne skal gennemføre forskellige uhyggelige opgaver for ikke at blive skræmt, eksempelvis at spise edderkopper eller lignende. 
  • Kostume konkurrence: Konkurrer imod hinanden om, hvem der har det flotteste eller mest originale kostume.
  • Quiz: Del gæsterne ind i hold og stil uhyggelige spørgsmål om uhyggelige fakta om verdenen. Det hold som får flest rigtige svar, vinder en præmie.