Sådan kan du holde et brag af en havefest på budget

En god havefest er en sikker vinder, når studenter og fødselarer skal fejres. For findes der noget bedre end en festlig stund under åben himmel med dans, grill og højt humør? Læs med her på siden, hvor vi har samlet et hav af gode idéer og inspiration til, hvordan du kommer i mål med at arrangere et brag af en havefest på budget!

Havefester kan fejres på mange måder. Alt imens nogle vælger at leje både telt og jukebox, foretrækker andre at købe romantiske lanterner, bålfade og varme tæpper. Her på siden er vi nu overbeviste om, at du sagtens kan holde et brag af en havefest, uden at det behøver at koste en formue. For skal der være fest, så lad der være fest!

Invitér til sammenskudsgilde, hvor alle medbringer en ret

En af de helt store fordele ved havefester er, at du slipper for rengøringen og de formelle bordplaner. Det er nemlig helt i orden at invitere til sammenskudsgilde og bålhygge, når du inviterer til havefest.

Skal det være ekstra festligt, kan du give festen et tema – f.eks. at alle medbringer noget græsk, italiensk eller fransk mad. Du kan også bede dem om at lave en ret fra deres hjemegn eller bedstemors køkken. De forskellige retter vil med garanti vække begejstring til festen!

Du kan også spare mange penge på at bede dine gæster om at medbringe egen alkohol – evt. til fælles bar.

Nu mangler du bare at stå for drinks, sodavand og det gode vejr. Køb dine sodavand billigt og forsøg så vidt muligt at købe dine snacks på tilbud. På den måde er du sikker på, at du slipper for røde tal på bankkontoen.

Stil dine højtalere i haven og invitér dine gæster til dans

Findes der noget festligere end at se tante Charlotte svinge hofterne til lyden af Kim Larsens guitarspil? Nej vel! Derfor er det en god idé at sætte et par højtalere op i haven eller vindueskarmen, så musikken kan spille op til dans.  

Med den rigtige lyd og et par drinks kan du nemlig være sikker på, at der bliver skruet op for feststemningen. Vi anbefaler dog, at du advarer (eller inviterer) dine naboer, hvis du har tænkt dig at holde et brag af en havefest til langt ud på natten.

Gode bud på gaver, som du kan have med til havefesten

Mange gæster vælger at medbringe blomster, vin eller chokolade til værten/æresgæsten ved havefesten. Andre er mere opfindsomme og medbringer et pengetræ eller en sjov gadget, som kan bruges i løbet af aftenen.

Pynteting til hjemmet hører også til blandt gaveidéer til æresgæsten. Du kan f.eks. købe et flot designerforklæde, som værten kan have på, når han eller hun griller og serverer drinks på dagen.