Få Apple AirPods til 0,-, når du bestiller Fri tale med 500 GB data hos Oister.
Se tilbud her!

Sådan får du en god familiefest

Når der skal holdes familiefest, er der ofte festdeltagere i mange forskellige aldersgrupper. Nogle gange lige fra spædbørn til gangbesværede ældre. Det kan derfor være en god idé at sørge for, at rammerne omkring din familiefest tilgodeser gæster i alle aldre.

Det giver både børn, voksne og ældre en god dag – og du får endnu gladere og mere afslappede gæster.

Her får du 3 gode tips til at holde en familiefest, som tager hensyn til små og store.

Vælg det helt rigtige sted til din familiefest

Når der er børn med til en familiefest, er det vigtigt, at der er plads til leg både ude og inde.

Børn kan ikke sidde stille en hel dag, og efter at have spist en smule mad, går festens yngste deltagere ofte videre til at lege. Denne leg er som regel fyldt med glade grin og frydefuld latter – og selvom lyden af glade børn er dejlig, kan det være svært for de voksne gæster at tale sammen oven maden på grund af støj.

Derfor er det en god idé at vælge et sted at holde festen, hvor børnene enten kan lege i et andet lokale eller har mulighed for at gå udendørs. Det giver ikke kun børnene vide rammer for en sjov dag, men også de voksne en helt anden fest. Når børnene er aktiverede, får forældrene nemlig masser af tid til at hygge, snakke og nyde både mad og vin.

Vælg derfor gerne et sted, med masser af muligheder. For eksempel Rødding Centret, som udover lækker mad og pæne festlokaler tilbyder både halleje, biograf, bowling, legerum og meget mere.

Plads til familiefestens yngste – og ældste

Skal der babyer med til festen, gør du det nemt for både forældrene og de andre gæster, når du vælger et sted til din familiefest, der har de nødvendige spædbarnsfaciliteter. Herunder et behageligt og roligt sted at kunne amme eller give flaske, mulighed for opvarmning af babymad og ikke mindst en pusleplads, så festen øvrige gæster ikke generes af bleskift. Vælg også gerne et lokale, hvor der er mulighed for at sætte barnevogn og baby et roligt og ugeneret sted, tæt på festlokalet, når det er tid til en lur.

Er der ældre eller andre gangbesværede med til festen, så sørg desuden for at festen holdes i et lokale, det er nemt at tilgå. Tjek også at toiletterne er rummelige, så der er plads til for eksempel en rollator eller lignende.

Bliver maden serveret på buffet, så sørg for – når du laver bordplanen – at placere de af dine gæster, der har brug for hjælp til afhentning af mad, sammen med gæster du ved kan tilbyde en hjælpende hånd undervejs.

Familiefest med overnatning

Har du gæster der kommer langvejs fra til din familiefest, er det praktisk for disse at kunne overnatte tæt på feststedet. Særligt hvis festen enten starter tidligt på dagen eller der er tale om en aftenfest, som slutter sent.

Mange steder, der tilbyder at afholde familiefester, har tilknyttede overnatningsmuligheder som kan bookes i forbindelse med selve festen. Er det ikke muligt der hvor du gerne vil holde din familiefest, kan du hjælpe dine gæster ved i stedet at undersøge andre muligheder for overnatning i lokalområdet. Så kan de nemt finde et sted at overnatte i forbindelse med din familiefest.