Mad der passer til din temafest
En fest uden et tema er ikke en rigtig fest. Men en fest uden mad er heller ikke en rigtig fest. Hvad nu hvis du kunne få mad til din fest, som passer til det tema, du har lagt for dagen? Det ville fuldende temaet, og dine gæster vil helt sikkert være ellevilde med dit gennemførte tema.
Men hvad kan vi få af mad som passer til vores temafest?
Det afhænger selvfølelig meget af, hvad det er for et tema. Men typisk for et tema, er det fra en bestemt periode det er blevet “opfundet” og derved er der helt sikkert også noget mad, som passer til lige præcis din fest.
Årstal temaer
Dette er et klassisk tema, som bliver brugt i rigtige mange sammenhænge, fordi det skaber en masse minder. Typisk giver det også et godt grin, da man kommer til at tænke tilbage på den periode samt hvor man selv da, da denne periode fandt sted.
Mange vælger eksempelvis at gå tilbage til 80’erne, som er et af de populære temaer, der findes for fester i øjeblikket. Det rammer en aldersgruppe, som synes, at det er interessant at afholde fester, hvor det hele ikke handler om at alle skal stråle i deres lange flotte kjoler.
En bestemt ret der var super populære i 80’erne var blandt andet indbagt mørbrad. En typisk klassiker som de fleste godt kan lide, og det er også et måltid, som de færreste står derhjemme og laver i dag til en hverdags aften.
Film temaer
Kendte film temaer plejer også altid at falde i god jord. En af de mest brugte er Grease temaet. En film som stort set alle har set, og det er også en udklædning som er lidt oldshcool, men hvor det stadig er muligt at se godt ud, nu man er til en fest. Det er et klassisk tema med hvide t-shirts og en læderjakke for mændene. For kvinderne er det fine kjoler.
Grease kommer fra 70’erne og igen en nem måde og definere madretter som passer det tema, I vælger at køre med. En klassisk ret, der bragede frem i 1970’erne, var rejecocktailen. Den blev faktisk allerede populær i slut 60’erne, men slog først endeligt igennem i 70’erne.
Det er muligvis den mest kendte forret, der er blevet serveret til fester igennem tiden. Den blev/bliver typisk serveret i et lidt højt glas (isglas) med rejer, salt og i sin tid meget populært med Thousand Island-dressing.
Årstid temaer
Et tema, som primært bliver brugt i forhold til den af de 4 årstider, vi har på året, men det er også rigtigt sjovt at lave et vintertema om sommeren. Vi har heldigvis ikke så tit en alt for varm sommer, som gør det muligt at køre det her tema. Få din gæster til at tage huer, hansker, halstørklæder med og bring en masse isterninger med ind i rummet, og server eventuelt nogle lidt “varmere” cocktails, som f.eks. en Hot Toddy, der giver lidt at varme sig på i stuen.
I forhold til maden, så gælder det jo blot om at finde de vinterretter, du personligt selv synes er lækre, og som har lidt kant. Det kunne være en gryderet som er lidt en atypisk fest ret, men som er nem at lave i store mængder.