Idéer til surprise-partyet for en, der fylder 25 eller 30 år

Har du og dine venner skumle planer for fødselaren, der fylder 25 eller 30 år? Så skal du formentlig have fingere i et kilo krydderier – eller rettere 10-15 kilo kanel eller peber! Traditionen tro skal den særlige dag nemlig fejres med en helt særlig overraskelse. Læs med her, og find 3 gode idéer til surprise-partyet for ham eller hende, der fylder 25 eller 30 år!  

Surprise-parties med venner og familie er guld værd – også selvom det indebærer en bunke kanel eller peber. Har du en god ven, søster eller kollega, der fylder år, er det derfor oplagt, at du overrasker ham eller hende med flag, en flot peberkværn i indkørslen og sjove aktiviteter på dagen.

Giv kanel eller peber til fødselaren

Traditionen tro skal alle pebermøer og pebersvende – altså singler – have kanel eller peber, når de fylder henholdsvis 25 og 30 år. Alt imens nogle vælger at binde fødder og hænder fast til en lygtepæl, tager andre større og vildere metoder i brug – heriblandt trykluftsmaskiner og vandslanger med koldt vand.  

Hvad end I er til det ene eller andet, er det vigtigt, at I udstyrer den ”heldige” fødselar med sikkerhedsbriller og støvmaske. Ellers risikerer I bare, at fødselsdagen munder ud i en tur på hospitalet.

Peber- og kanelritualet er fantastisk underholdning for festens gæster og et sjovt minde for ham eller hende, der pludselig bliver gjort til en omvandrende kryddeributik.

Køb kanel til fødselaren, der fylder 25 år, og peber til ham eller hende, der fylder 30 år.

Overraskelsen er det vigtigste – stå klar med peberkværn, pynt og kage!

Inden I når til kanel- og peberritualet, er det selvfølgelig vigtigt, at I overrasker fødselaren på god manér!

Fylder fødselaren 30 år, er en kæmpe peberkværn i indkørslen et hit! Køb et par gamle olietønder og svejs dem sammen, inden I dekorerer dem med spraymaling. Det sjoveste er at sætte peberkværnen op i løbet af natten. På den måde er du sikker på, at fødselaren får kaffen galt i halsen, når han eller hun står op.

I kan også snige jer ind i fødselarens lejlighed, pynte flot op og stå klar med kaffe og kage, når han eller hun kommer hjem fra arbejde.

Planlæg en aktivitet eller udflugt

Vil du gøre lidt ekstra ud af festen, kan du planlægge en sjov aktivitet, selskabsleg eller udflugt på dagen.

Du og dine venner kunne f.eks. invitere fødselaren med til ølsmagning eller en vild aktivitetsdag på en af Danmarks mange klatre- eller racerbaner.

Personen, der fylder 25 eller 30 år, vil helt sikkert elske, at I har gjort noget ekstra særligt ud af dagen – og ikke mindst tilgive, at han eller hun har fået 15 kilo kanel eller peber kylet i fjæset tidligere på dagen.