Guide: 7 tips til den perfekte sommerfest

Sommeren og det gode vejr er på vej, og derfor er det også en oplagt mulighed for at invitere dine venner til en sommerfest. 

Hvis du er en af dem, som gerne vil holde en sommerfest, så kan du her få ideer til at holde en aften folk sent vil glemme med disse 7 tips.

1. Byd velkommen med en tale

En sommerfest er sjældent en formel begivenhed. Alligevel er det en god ide at sætte rammerne for aftenen ved at byde velkommen med en tale. På den måde er dine gæster helt med på aftenens forløb, uanset om det er en dansefest med natmad eller en reception.

2. Lav en self-service bar

Hvis du inviterer mange mennesker, og det er en varm sommerdag, vil køen til baren ofte være lang. Du kan komme udenom den helt store kø ved at lave en self-service bar, hvor gæsterne selv kan lave deres drinks.

Hav en masse sirupper klar, drinks i kander, sugerør, spiritus og mere. Hvis du har et ekstra lager klar, når kanderne er tomme, kan du bruge din tid sammen med dine gæste fremfor i køkkenet. Du kan også fylde store baljer med isterninger, vin og øl. Så er der forfriskninger til alles smag. 

3. Temafest med temadrinks

Sommerfester er også en gylden mulighed for at holde en temafest. Hold et ægte beach party og strø sand udover din græsplæne. Invester i en parasol og oppustelige palmer for et fuldendt strand-look.

Du kan også købe hawaii-kranse til gæsterne og lave en temadrink i kokosnødder. Hvis du gerne vil lave en nem drink, kan du også pifte den op med blomstrede sugerør.

Der findes masser festartikler og festpynt til sommerfester - så det er bare om at gå på opdagelse.

Hvis du mangler flere bud på et tema til din sommerfest, så læs om vores bedste ideer til temafest.

4. Pynt op med lys, og få en eventyrlig stemning

Hvem elsker ikke en fest med kulørte lys og lamper? Lys er en af de hurtigste måder at skabe en hyggelig stemning til din fest. Du kan enten hænge lyskæder med farvede pærer op, eller du kan bruge papirlamper. Papirlamperne kan du købe i et utal af farver, så du kan frit vælge, hvad der passer til din smag.

5. Selskabslege som ice-breaker

Hvis du gerne vil have et tip til at bryde isen mellem dine gæster og sætte gang i den gode stemning, kan du lave en selskabsleg. I kan lave limbo eller finde en musikquiz, som passer til temaet. Hvis du mangler inspiration, kan I prøve en af de her 11 selskabslege til en sjov aften.

6. Lav en spilleliste med de største sommerhits

Musikken er virkelig en stor del af en fest, og derfor er det også vigtigt, at du forbereder dig godt her. Lav en spilleliste som varer hele natten og lad dig inspirere af dine gæsters musiksmag. Det kan også være en god ide at bruge flere højtalere end én. På den måde kan du placere dem forskellige steder og undgå at musikken et sted er for høj.

7. Hav natmaden klar

Når I har danset natten lang og sunget med på jeres yndlings sommerhits, så er der kun én ting, man har lyst til: Natmad. Det letteste og mest lækre er at tænde op for grillen og riste en masse pølser med brød.