De bedste ideer til en temafest i sommerferien

Mange forbinder sommerferien med utallige fester, både inde og ude. Skal man arrangere sin egen fest, kan det endda være svært at komme på en ide, som endnu ikke er blevet brugt. Derfor tyr mange til temafester, hvor man har store muligheder for at være kreativ med sin fest og sine gæster. Nedenfor giver vi nogle bud på både klassiske temafester, men også ideer til en temafest vi endnu ikke mener er blevet brugt endnu.

Ølfest - en temafest med alt hvad der inkluderer øl

Ja, denne ide er måske ikke så kreativ. Men når det er sommerferie, kan man ikke undgå at være med til en havefest eller udendørs arrangement, hvor temaet er øl.

Typisk vil man se flere baljer fyldt med øl, udendørs fadølsanlæg og flere forskellige spil i løbet af dagen. Dette kunne være ølbowling, ølstafet, kegle og meget andet. Mulighederne er mange, ligeså snart der er øl inkluderet.

Husk desuden en ølbong til diverse konkurrencer, hvor den i stor stil bruges til taberen som en konsekvens.

Konkurrencefesten

En af de mindre benyttede temafestideer, er en fest med konkurrencer hele aftenen. Gæsterne deles op i forskellige hold, og skal herefter dyste mod hinanden, både som hold og enkeltvis. Konceptet er kendt fra reality-tv, i programmer som blandt andet Robinson ekspeditionen.

Ideer til konkurrencer over hele aftenen bør være i forskellige kategorier. De klassiske styrkeprøver mellem mænd, quizzer og spørgsmål til de intellektuelle og også gerne konkurrencer, hvor man skal være kreative med en opførsel af et stykke, comedy, sketch eller andet.

Derudover er det selvfølgelig obligatorisk at der er en præmie til vinderne, ligesom at taberne bør få en konsekvens. Dette er altid til stor glæde for alle ens gæster.

Udklædningsfest

Dette er ikke en temafest som man ikke har prøvet at være til selv, men alligevel er der stor mulighed for at være kreativ. Udover man blot kan meddele til sine gæster at de skal komme udklædt, er det også også en god ide at bestemme, hvilken udklædning de bør have medbragt.

Her kan man virkelig være kreativ, og vælge et sjovt tema.

Blandt de mest populære udklædningstemaer, finder man 80’er tema, sportstema, hawaii-tema, farvetema og mange andre. Fantasien sætter ingen grænser, og jo mere man presser sine gæster til at gøre noget ud af udklædningen, jo sjovere en fest får man også.

Festivaltema

Rigtig mange vælger hvert år at tage på store danske festivaler, som Roskilde Festival, Smuk festival og mange flere. Så hvorfor ikke tage festivalen med til festen? Et utraditionelt tema, som genskaber den gode stemning som man kun finder på en festival.

Lad gæsterne overnatte i telte udenfor, sørg for campingstole, pavilloner og selvfølgelig massere af alkohol. Hvis festen ikke har budget til at investere i alt dette, kan man med fordel fortælle sine gæster at de skal tage sovepose og luftmadras med hjemmefra.

Hvis man tør, kan man endda forsøge sig med at gå på scenen som hovednavn til ens helt egen festival, eller lade de andre gæster prøve sig frem på scenen.