3 idéer til at aktivere børnene til børnefødselsdagen

En børnefest er en helt særlig begivenhed, som kræver en helt særlig planlægning. Det skyldes ikke mindst de gæster, som normalt er fast inventar til børnefødselsdage – nemlig børn. Børn er søde, sjove og ikke mindst meget taknemmelige. For eksempel skal der ikke særlig meget pynt eller særlig stor kogekunst til at imponere dem.

Til gengæld udgør børn en udfordring i og med, at de har brug for at blive underholdt og aktiveret. Børn har svært ved at sidde stille særlig længe ad gangen, og deres opmærksomhed springer fra den ene ting til den anden. Derfor er en god børnefødselsdag tit betinget af, at der er god underholdning eller sjove lege. 

Aktivér, uden at det bliver for besværligt

Som arrangør af en børnefødselsdag har du dog utvivlsomt nok at se til. Du skal servere maden, holde styr på en masse børn og generelt sørge for, at alle har det godt. Du kan derfor godt facilitere nogle lege, men du har næppe tid til at stå for underholdningen selv hele tiden.

Derfor er det en god idé at tænke en smule fremad og sørge for, at du har remedierne i hjemmet til at aktivere børnene, så de kan lege på egen hånd. Det får du her 3 idéer til.

1. Stil trampolinen op i haven

Der er få ting, der vækker så stor begejstring hos børn som muligheden for at hoppe i trampolin. Det er god og billig underholdning, og så kan flere børn hoppe rundt på en trampolin ad gangen.

Sikkerheden er dog vigtig, og den sikrer du bedst ved at investere i en trampolin af høj kvalitet. Du kan læse en masse om gode trampoliner til haven online, men du går aldrig galt med en af de smarte og funktionelle modeller fra Salta

2. Hav sjove spil klar

Brætspil og kortspil er et sikkert hit, også når det kommer til børnefødselsdagen. Jo mindre børnene er, jo mere simple skal spillene være, men lige meget hvad er det altid en god idé. På denne måde kan børnene nemlig underholde hinanden, og du kan blot træde ind og moderere spillene en gang imellem.

En god idé er at vælge spil, som så mange børn som muligt kan være med til på én gang. På den måde er der ingen, der føler sig overset eller holdt udenfor. Du skal også holde styr på færre grupper af børn på denne måde.

3. Lege i haven

Har du hverken trampolin eller kort liggende, så kan du også ty til lidt mere klassiske og lidt mindre udstyrskrævende lege. En god have er nemlig det perfekte redskab til at underholde børn. For eksempel kan du lade børnene lege dåseskjul, tik eller gemmeleg.

Dette er aktive lege, så børnene får her løbet en masse rundt og på den måde også brændt noget krudt af. Det kan være en fordel, for så kan de bedre slappe af og fokusere, når de kommer inden for til festen igen.